Tässä kuvassa on menneen kesän löytöjen parhaimmistoa. Tämän vitriinin löysin kirpparinettisivustolta, jossa luuraan ajoittain melkein päivittäin. Muutimme kesän alussa, ja tämä oli ensimmäinen löytöni kyseiseltä sivustolta, sekä ensimmäinen huonekalulöytöni uuteen kotiimme. Muistaakseni myyjä pyysi vitriinistä satasta, mutta tinkasin kahdeksaankymppiin. Erinomaisen kaunis huonekalu, etenkin noiden pyöristettyjen kulmiensa ansiosta.

Myyjä osasi kertoa hiukan huonekalun historiasta, joka on aina vanhan esineen kohdalla plussaa. Hän oli saanut vitriinin vanhemmiltaan. Nämä taas puolestaan olivat saaneet vitriinin mökkinaapuriltaan, joka on joskus muinoin ollut tämän kaupungin kaupunginjohtaja, tai varakaupunginjohtaja, asiaa ei ihan tarkkaan muistettu. Ajatella, meidän olohuoneessa asuu nyt jopa entinen herraskaisperheen huonekalu :D

Vitriinissä olevat lasit ja kannut olivat huippulöytö ennen muuttoa, edellisestä kaupungista. Olen kerännyt tätä Kaj Franckin lasisarjaa jo jonkin aikaa. Keräilyharrastus alkoi siitä, kun miehellä oli sarjan juomalaseja sukulaistädiltä perittynä. Nämä lasit ovat olleet meillä käytössä koko ajan, ovat nimittäin tosi kestäviä ja tukevia. Jossain satuin näkemään, että sarjaan on olemassa myös isompi lasi, ja näitähän sitten piti ruveta hamstraamaan. Tai no, hamstrauksesta ei kai voi puhua, kun sen verran harvoin niitä isompia laseja vastaan kävelee...

No mutta siis, keräsin sitten pääasiassa isompia laseja, kunnes tämä aarre, 8 kpl harmaanvihreitä laseja + kannu, oli edessäni, ja mihin hintaan, 35e koko pompsi! Pelkästä kannusta olisi helposti voinut pyytää tuon 35e, enemmänkin. No, eihän se tietysti minua haitannut :)

Nyt olen laajentanut keräilyä myös snapsilaseihin, joita sarjaan kuuluu. Ja muutaman kulhon ja lautasenkin olen sattunut löytämään, jotka saattavat olla Franckia tai muiden aikalaistensa tuotantoa. Lasisarjallakaan ei ole nimeä, pelkkä numero vain, ja kun useat samalla tehtaalla työskennelleet käyttivät samoja lasimassoja, on vaikea varmuudella tietää, kenen tuotteista on kysymys.

Hyvä puoli noissa lasiastioissa on (käytännöllisyyden lisäksi) se, että lasimassojen värit ovat todella hyvin yhteen sopivia. Isoja ja snapsilaseja olen kerännyt ihan jokavärisiä, mitä eteen sattuu, eivätkä ne ole ainakaan vielä ruvenneet tuolla hyllyssä riitelemään.