Minusta meinaa tulla puutarha.netin keskustelupalstojen himokäyttäjä. Sieltä löytää vastaukset suurimpaan osaan kysymyksistä, joita ei ole edes tullut vielä miettineeksi. Nyt minulle esimerkiksi valkeni, mikseivät lehtisalaatti ja retiisi ole itäneet. No, retiisinsiemenet ovat ihan törkyvanhoja, se on tietysti yksi syy, jonka kyllä osasin ottaa huomioon siemenet multaan viskatessani. Mutta oleellinen virhe on varmasti molempien kohdalla lämpötila. Molemmat viihtyvät, ja itävät paremmin viileässä. Eli eikun uutta satsia suoraan parvekkeelle! Jos minulla jäi vielä salaatin siemeniä, taidan sitten vielä kuitenkin koittaa sitä partsilla, vaikka viime kesänä ei onnistunut. Saa nähdä viitsinkö kuitenkaan ostaa uusia siemeniä, jos niitä ei jemmassa ole... Retiisinsiemeniä pitää kyllä ostaa, ja koittaa niitä sekä parvekkeella että palstalla.

Olen oppinut tänään myös sen, että on ihan normaalia että persiljat ovat tähän aikaan vuodesta vielä tuollaisia ruippanoita kuin minulla. Bataatin itämistä voisi ehkä vauhdittaa sumuttelemalla sitä enemmän, tai laittamalla sen päälle nurinpäin läpinäkyvän muovikipon, tuopin tms. Kosteus ja lämpö pysyisivät paremmin. Pitää koittaa. Nyt harmittaa, että viskasin juuri vähän aikaa sitten kierrätykseen ison läpinäkyvän parittoman lasin, mikä kaapista löytyi. Se olisi ollut juuri passeli bataattihautomoksi.

Ystävä lupasi lainata minulle tarpeettomat parvekelaatikkonsa, saan ne ensi viikonloppuna. Siihen mennessä pitäisi siis ostaa lisää multaa ja tarkastaa salaatin ja retiisin siementilanne. Voi olla että pitää hankkia vähän hallaharsoakin, jos vielä on pakkasia luvassa. Vai pärjäisivätköhän nuo jo ihan ilman... No, katsotaan.

Huvittavaa muuten, silloin aikaisemmin keväällä ostin ison multapussin. Kotona oli vielä edellisen pussin jämätkin. Mutta sanoin silloin miehelle, että kun otetaan nyt tämä isompi, niin sillä varmaan pärjääkin sitten koko kesän. Joopajoo, nyt se pussi on jo loppu, eikä kesä vielä alkanutkaan... Cool