Ei siinä vielä mitään, että puutarhamyymälät ovat täynnä siemeniä, mutta kun tavaratalotkin! Lupasin kai jo ainakin viiko sitten itselleni, että en osta enää yhtään siemenpussia, enkä istuta yhtään rehua lisää. Vaan kuinkas sitten kävikään. Kaupasta tuliaisina kanelibasilikan, sitruunabasilikan ja parveketomaatin siemeniä. Etenkin tuon tomaatin kohdalla, miksi, miksi, miksi??? Aiempien vuosien kovasta yrityksestä huolimatta en ole saanut niitä koskaan hedelmävaiheeseen asti. Ja siksi minun pitikin tänä vuonna ostaa valmis amppelitomaatti, ja keskittyä sen hengissä pitämiseen. Huoh. No vielä tämän kerran koitan. Enkä laita montaa siementä.

Mutta tuo kanelibasilika kuulosti niin herkulliselta, että sitä on pakko kokeilla. Siskollani on kasvamassa sitruunabasilikaa, ja hän sanoi sen tuoksuvan aika vahvastikin sitruunalta. Jospa tuo kanelibasilika tuoksuisi myös, ei siis sitruunalta vaan kanelilta, hih.

Mitä aikaisempiin kylvöihin tulee, niin lähestulkoon joka lajista on noussut ainakin muutama taimi. Mutta edelleen on vastarannankiiskiäkin: rosmariini, lehtisalaatti ja retiisi eivät edelleenkään näytä elonmerkkejä. No, retiisin siemenet olivat ihan turkasen vanhoja, niistä en odottanutkaan mitään, lehtisalaatti meni varmasti pilalle kun sai hometta riesakseen, ja rosmariini on kuulemma hidas itämään ja muutenkin vaikea. Mutta muuten ihan hyvä saldo, olosuhteisiin nähden.

Huomenna tai viikonloppuna ajattelin kipata ne ensimmäisen kylvön hukkapätkät yhteen laariin. Sitten teen vielä yhden kylvön, nuo tänään ostamani siemenet sekä ne, mitä olen jemmaillut kotiin kannetuista hedelmistä tms. Sitten on vielä se bataatti ruukkuun laittamatta.

Pitää myös selvittää, onko puutarhapalstojen vuokraus jo alkanut. Ja miettiä, haluanko ottaa tänä vuonna palstan. Kyllä varmaan. Mutta ajattelin istuttaa lähinnä perunaa, ja ehkä jotain muita juureksia. Retiisiä voisi koittaa siellä (uusia siemeniä!), jos ja kun nuo vanhentuneet siemenet eivät idä täällä kotosalla. Ja viime vuonna lykkäsin monivuotiset yrttini pellon laitaan, saa nähdä nousevatko ne vielä. Mutta stressiä ei siitä palstasta oteta. Niinkuin ei paljon mistään muustakaan :)

Kävin äsken kirjastossa lainaamassa yrttikirjoja. En millään voinut tyytyä yhteen, vaan lainasin 7. Meinaa lähteä lapasesta tämä homma. Ja voi olla, että parin viikon päästä olen jo kyllästynyt koko yrttihöpötykseen, ja yrttini heittävät henkensä kun unohdan kastella ne. Mutta tällaista tämä on. Innostun asioista täysillä, ja sitten saatan kyllästyä yhtä äkkiä. Ei välttämättä ihan paras piirre puutarhurille :) 

Ainiin. Mies osti eilen kokkailujaan varten munakoison. Minä kävin heti raaputtelemassa sen sisuksista muutamat siemenet talteen. Ihan vaan kaiken varalle