on vallinnut keittiön pöydällä koko päivän. Tein nyt VIIMEISET kylvöt, ja sillä siisti. Kylvin nyt ne pari päivää sitten ostamani sitruunabasilikat ja kanelibasilikat. Laitoin siemenet suoraan isompaan ruukkuun, koulii sitten siitä pois mitä tarvitsee. Nyt kun jätin siemenet vahingosta viisastuneena mullan pinnalle, huomasin mielenkiintoisen "reaktion". Kun kastelin mullan kylvön päätteeksi, siemenet muuttuivat ruskeanmustista vihreänharmaiksi. Mystistä! 

Laitoin myös pari parveketomaattia (6 siementä, 2/purkki), vaikka luin kyllä pussin kyljestä että ne olisi pitänyt kylvää jo maaliskuussa. No, koitetaan mitä käy. Vasta pussia avatessani huomasin, että olin ostanut keltaista tomaattilajiketta. Ei se minua haittaa, päinvastoin, mutta mitä ihmettä olen miettinyt kaupassa, kun en ole edes huomannut pussin kuvaa Nauru No, värillä ei varmaankaan väliä, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät... eli tomaatteja ei koskaan ehdi tulla... hih...

Sitten minulla oli niitä kuivattelemiani siemeniä: sitruunaa, greippiä ja munakoisoa. Munakoiso onkin jännittävä tapaus, lähteeköhän se kasvamaan? Ajankohta kylvölle taitaa olla senkin kohdalla liian myöhäinen.

Olikos vielä muuta? No se bataatti, sen laitoin nyt ruukkuun vaikka ei siihen ole ilmaantunut idun tynkääkään. Bataatin kärki vaan on hiukan kuivunut ja kurtistunut, toivottavasti se ei tarkoita että koko mukula on pilaantumassa...

Kaupan vihannesosastolta löysin mintun. Kassalla myyjä sanoi, että onhan tuossa noita valmiita ruukkukasvi-yrttejäkin. Niitä en ollut huomannutkaan, ja menin vielä katsastamaan. Siinäkin oli minttua, mutta ne olivat huomattavasti huonokuntoisempia ja ruipelompia kuin jo ostamani minttu. Ostin sitten kuitenkin yhden oreganon, ihan vertailun vuoksi. Tämä uusi on nimittäin ihan eri näköinen kuin jo aiemmin ostamani oregano. Aikaisempi on hentovartinen ja pienilehtinen, lamoavaksi sitä kai kutsuttaisiin. Uuden varret puolestaan ovat jämäkät ja niillä on vain yksi suunta: ylöspäin. 

Oreganolla olikin ruukku omasta takaa, mutta mintun laitoin kotona isompaan ruukkuun. Toivottavasti yrtit eivät paleltuneet kotimatkalla, olin nimittäin pyörällä liikenteessä ja yrtit saivat kyydin repussa. Molemmat ainakin näyttävät nyt ihan terhakkailta, joten eivätköhän ne selviä koettelemuksesta. Minttu tuoksuu ihanan voimakkaasti.

Keittiön ikkunalla paistoi päivällä aurinko, ja osa violetin basilikan taimista nuupahti kuumuudessa. No, eipähän tarvitse harventaa niin paljon... :) Tavalliset basilikat eivät olleet moksiskaan. Pinaatit ovat ihastuttavan nopeita ja reheviä kasvamaan, mutta avomaankurkku keskittyy edelleen pelkästään varren kasvattamiseen. Huokaus. Ruosipuli puolestaan kasvaa harvakseltaan, mutta en ole ennen kiinnittänyt huomiota sen kasvutapaan. Varsi työntyy maasta kaksinkerroin "perä edellä", ja kärkiosa oikenee vasta myöhemmin. Hauskan näköistä hommaa!

Kääpiöauringonkukan viidestätoista siemenestä 12 on jo itänyt. Ei olisi ehkä pitänyt laittaa ihan koko pussia kerralla... No toisaalta, jos ne kasvavat, niin niitähän voi antaa sitten vaikka lahjaksi. Ja enkös minä halunnutkin auringonkukkaviidakon!

Loput taimet viettävät hiljaiseloa, eivät siis ole juurikaan kasvaneet. Ovat ottaneet liian konkreettisesti sanonnan "hiljaa hyvä tulee". Nyt päivitän vielä kasvitaulukkoni, jota en siis edelleenkään osaa siirtää tänne, ja sitten nukkumaan.