Tänään, tai no teknisesti ottaen eilen, tein vielä yhden uuden viljelmän. Menin kauppaan ostamaan timjamin siemeniä, koska siskollani (terkkuja, E!) oli timjamia kasvamassa ja se näytti oikein mukavalta yrtiltä. No, siinä ainoassa kaupassa johon ehdin, ei ollutkaan timjamin siemeniä, mutta mukaan tarttui sen sijaan meiramia, pinaattia, ruohosipulia ja "säilöntäkurkkua", olisikohan tuo sama asia kuin avomaankurkku.

Innostuin edellispäivänä niin tuosta sekakasvatuksesta, että lykkäsin näitä kaikkia ostamiani siemeniä samaan parvekelaatikkoon. Jos en nyt ihan sekaisin, niin ei paljoa puutukaan... Okei okei, tiedän, olen vielä ongelmissa tämän takia, kun vierekkäin samassa lootassa kasvaa ties mitä lajikkeita. Nyt kun oikein muistiani pinnistän, niin taisin viime kesänä jostain lueskella, että joitakin kasveja kannattaakin laittaa vierekkäin, että ne edistäisivät toistensa kasvua. Mutta toiset taas saattavat "hylkiä" toisiaan. Ei vaan ole mitään muistikuvaa, mistä kasveista sanottiin mitäkin. Nooh, kyllä Siperia opettaa, sanon minä.

Ainiin, löysin vielä jostain kaapin perukoilta retiisin siemeniä, parasta ennen 1994... Älä edes kysy, missä ne ovat piileskelleet kaikki nämä vuodet. No, eihän hyviä siemeniä roskiinkaan voi heittää, joten multiin vaan, edellisten seuraksi. Ei vaan ehkä parane tehdä reklamaatiota, jos itävyysprosentti ei ole ihan pussissa mainitun luokkaa, ehheeheh...

Jostain luin, että retiisiäkin voi kasvattaa ruukussa, samoin avomaankurkkua. Siksi siis niitäkin istutin, vaikka en ole vielä varma tuosta kesän tilanteesta, onko käytössä kasvimaa, vai saavatko kaikki istutukseni tyytyä parveke-elämään.  

Kauppareissulta ostin vielä matalan auringonkukan siemeniä, mutta niitä en vielä istuttanut. Niitä voisi laittaa kesällä parvekekukiksi vaikka johonkin koriin, mutta ennen istuttamista pitää ostaa lisää multaa.