Tahtoo bataatin! Siitä voi kuulemma kasvattaa komean köynnöskasvin, vaikka ei satoa havittelisikaan. Väittävät vielä, että se on todella nopeakasvuinen, kunhan vaan vauhtiin pääsee.

Minulle sopisivat parhaiten sellaiset kasvit, jotka ovat nopeakasvuisia. En meinaa millään malttaa odottaa siementen itämistä. Olen istutuspäivästä lähtien joka päivä ihan varma, etteivät ne koskaan idäkään, jos eivät ole vielä itäneet. Riemu on tietysti sitten sitäkin suurempi, kun vihreät taimet alkavatkin kurkistella mullasta. Ja sitten se kasvaminen, voi kun se onkin niin hidasta. Mitkähän lajit olisivat sellaisia, mistä saisi nopeasti näkyvää tulosta aikaiseksi? Sillä ei ole niin väliä, onko se kukkiva kukka vai jokin vihreä rehu, kunhan kasvaa. Eniten tietysti pidän yrteistä, joista saa kasvatuksen onnistuessa hyödynkin visuaalisen nautinnon lisäksi.

En suoraan sanottuna ole ensinkään perehtynyt kukkiviin kukkiin, en tiedä niistä mitään. Viime kesänä istuttelin ihan summamutikassa muutamaa kesäkukkaa, ja kaupassa valitsin siemenet kukan värin perusteella. Sinisiä, keltaisia ja punaisia kukkia, jippii! Kaikki kukkivatkin, ihme kyllä, vaikka siemenpussin mukaan jokainen olisi tarvinnut ihan erilaiset olosuhteet kasvamiselleen. Siitähän minä vähät piittasin. Multa on multaa, lannoite on lannoitetta, vesi on vettä, ja valaistusolosuhteet ovat mitä ovat. Näin meillä toimitaan.

Mutta takaisin siihen bataattiin. Tänään käyn katsomassa, löytyykö lähikaupasta sellaista. Epäilen. Viikonloppuna varmaan sitten isommille kaupoille, eikös lauantai ole ihan normaali päivä kauppojen aukiolon suhteen?