Aika vastuutonta tuollainen, että pitävät erästä isoa nimeltämainitsematonta puutarhamyymälää auki myös pääsiäispyhinä. Silmänisku Sinnehän sitä sitten oli päästävä. Kävimme siis eilen retkeilemässä kasvien kiehtovassa maailmassa.

Kukaan ei varmasti usko, että lähdin kyseisestä kaupasta ulos ilman yhtään siemenpussia. Mutta tosi se on. Tiukkaa teki kyllä, se on pakko myöntää. Mutta olen nyt tajunnut sen (tai ainakin osan siitä), että olen oikeasti ihan lirissä tilan kanssa, jos saankin kaikki jo olemassa olevat kylvökseni onnistumaan. Meillä on oikeastaan vain kaksi ikkunaa, joiden luo voin laittaa istutusastioita. Molemmat ovat jo nyt ihan tupaten täynnä. Mutta onneksi ilmojen lämmettyä saan parvekkeen lisätilaksi, sinne niistä suurin osa varmaan sitten sijoitetaankin.

Mutta jotain sentään tarttui mukaan tuolta reissulta. Ostin nimittäin muutaman yrtintaimen. Siellä oli -70% hinnalla sellaisia kolmen yrtin settejä. Taisi olla kahta erilaista lajitelmaa. Minun setissäni oli timjami, oregano ja basilika. Oikeastaan otin koko setin pelkästään tuon timjamin vuoksi. Basilikaahan kasvaa itsellänikin, ja ehkäpä myös oreganoa, jos hyvä tuuri käy.  Mutta eipä tuo haitanne, vaikka oreganoa ja basilikaa on jo nyt käytettäväksi, vielä tovi varmasti vierähtää ennenkuin omat istutukset ovat syöntikunnossa. Hintaa noille kolmelle jäi yhteensä vähän yli 2e, ei paha.

Lisäksi ostin yhden viinisuolaheinän. Se näytti niin hauskalta. En ole sellaista koskaan kasvattanut, enkä varmaan nähnytkään. Pitääkin seuraavaksi mennä nettiin tutkimusretkelle, mikä tuo tuollainen yrtti edes on miehiään. Kai se on yrtti? Ainakin se oli yrttien kanssa samassa lootassa, hih... Tämä maksoi muistaakseni 1,95e. Jos en saa sitruunamelissaa kasvamaan siemenestä, niin sitä täytyy käydä ostamassa taimena. Samoin mintun/piparmintun vielä haluaisin, mutta sitä en muista nähneeni sen paremmin taimena kuin siemenenäkään.

Siirsin kaikki ostamani yrtit kotona hiukan isompiin ruukkuihin, mutta en vielä mihinkään superisoihin. Katsotaan nyt ensin, miten ne pärjäilevät täällä meillä.